Menu


Hava Durumu



Ana Sayfa > Faaliyetler > FAALİYET RAPORLARI > 2001

 2001 Yılı Er-vak Faaliyet Raporu

1- Anma Toplantilari Programlari çerçevesinde 2000-2001 yili programinda yer alan "Alim ve sair Ömer Nasuhi BILMEN" il disindan ve Üniversitemizden katilan ögretim üyelerimizin panelist olarak görev aldigi bir toplanti ile anildi. (20 0cak2001)

2- "Belediye Baskani ve Milli Mücadele Kahramani Kazim YURDALAN" konulu Anma Toplantisi Dursun SEN tarafindan verilen bir konferansla gerçeklestirildi. Programa Kazim YURDALAN'in Ailesi de davet edildi. (17 Subat2001)

3- "93 Muharebesi yazari Mehmet Arif Bey", il disindan katilarak davetimizi kabul eden Prof. Dr. Fahrettin KIRZIOGLU tarafindan verilen bir konferansla anildi.

4- 1999 - 2000 yilinda gerçeklestirilen "Anma Toplantilari" kitap haline getirilerek Er-Vak yayinlari arasindan 10 Numarali Yayin olarak 750 adet bastirildi. Kitap okuyucularin istifadesine sunulmak üzere Erzurum ve Ilçelerindeki 30 kütüphaneye hediye edildi. Ayrica bütün üyelerimize ücretsiz olarak gönderildi.

5- Erzurum Vakif ve Derneklerinin de katilimiyla "Geleneksel Sultan Sekisi Toplantisi" nin bu yil 9.su Erzurum ve Bölgede Turizm Hareketlerini konu alan 2 günlük bir programla gerçeklestirildi. Il disindan çok sayida davetlinin katildigi toplantiya Türkiye genelindeki tur operatörleri ve seyahat acentalarida özellikle davet edildi. TURSAB yetkililerinin ve ulusal basin mensuplarinin da ilgi
gösterdigi toplantinin panel yöneticiligini Ulastirma Bakanligi Müstesari Prof. Dr. Münir KUTLUATA yapti. Pasinler gezisinin ve cirit müsabakalarinin da yer aldigi programda ayrica iki ilden gelen ekiplerle yamaç parasütü gösterileri yapildi. Balikesir Valiliginin de destegiyle Balikesir Türk Müzigi Toplulugu tarafindan misafirlerimize müzik ziyafeti verildi. Program sonrasinda "Yamaç Parasütü Egitim Merkezi" kurulmasi yönünde ilk çalismalar baslatildi.

6- Vakfimiz tarafindan Sayin Basbakanin Erzurum'a gelisi münasebetiyle sehrimizde bulunan ulusal basin mensuplarina Turizm konulu Sultan Sekisi Toplantisi öncesi Erzurum'un ekonomik ve iktisadi durumu hakkinda raporlar takdim edildi. Mayis'in 21'inde de Palandöken de kayak gösterileri yapilmak suretiyle tanitim gerçeklestirildi.

7- Ermeni Mezalimi hakkinda Mütevelli Heyet ve Danisma Kurulu Toplantilari yapilarak neler yapilabilecegi tartisildi. Vakfimizi temsilen Yönetim Kurulu üyemiz Necati BÖLÜKBASI tarafindan yerel televizyon kanallarinda programlar yapildi.

8- Seker Kanunu ve Seker Fabrikasi'nin satin alinmasi ile ilgili çalismalar yapilarak Seker Kanunu Komisyonu kuruldu. Halen çalismalar devam etmektedir.

9 - TRT televizyonu tarafindan çekilen bir programda Vakfimiz Yönetim Kurulu üyesi Necati BÖLÜKBASI tarafindan DAP Projesi hakkinda bilgiler sunuldu.

10- Erçimsan A.S. deki payimiz bu süre içerisinde 40 hisseye ( Üyelerimizin destegiyle) çikti.

11- 2001 - 2002 sezonunun ilk Anma Toplantisi "Dogumunun 100. Yildönümünde Ahmet Hamdi TANPINAR ve Erzurum" konulu bir panelle Üniversitemizden katilan Ögretim Üyelerinin destegiyle 3 Kasim 2001 tarihinde gerçeklestirildi.


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net