Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

21.sultan sekisi toplantısının bu yıl ki konusu “ Yanık Dere Şehitleri” olacak.

Erzurum kalkınma vakfının her yıl düzenlemiş olduğu geleneksel Sultan sekisi toplantısın da bu yı,l 1918  yılında Yanık Dere de Ermeni  komitacılar tarafından hunharca katledilen 3000 şehit anılacak ve sözde Ermeni  yalanlarına karşı Erzurum da  işlenen vahşetler gözler önüne serilecek.

Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Kalkınma Vakfının birlikte düzenleyecekleri bu toplantı da “Yanık Dere Şehitleri” torunlarıyla buluşturulacak.

Erzurum dışında yaşayan ve dedeleri  ermeni komitacılar tarafından yanık derede şehit edilen  ailelerin davet edileceği bu toplantıyla 1906 ve 1922 yılları arasında bölgede Ermeniler Tarafından vahşice katledilen  551.000 şehit’ de yad edilecek.
2015 yılında Ermeni Diasporasının hazırlayacağı her türlü karalama ve iftira kampanyasına karşı farkındalık oluşturmak,tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkarmak ,kamu oyunu bilgilendirmek ve bilinç oluşturmak düşüncesiyle yapılacak bu toplantı, Yanık Dere şehitliğinde 7 Haziran Cumartesi günü saat 13.30 da yapılacak.

Şehitlikteki anma ve bilgilendirme toplantısından sonra aynı gün saat 16.00 da Prof.Dr. Ümit Özdağ tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür merkezinde verilecek olan “ Sözde Ermeni Yalanları” konulu konferansla  etkinlik sona erecek.

Er-Vak Başkanı Erdal Güzel;Ermeni çetelerinin yapmış olduğu insanlık dışı vahşetin yaşandığı yerlerden biri olan Erzurum da bu haklı davamızı Dünya kamuoyunun bilgisine sunmak ,tarihi gerçekler  ışığında olayları değerlendirmek ve Yanık Dere şehitlerini torunlarıyla buluşturmak düşüncesiyle  bu etkinliği tertip ettiklerini söyleyerek,bu önemli günde Tüm Erzurumluları yanık dere şehitliğinde görmek istediklerini belirtip ”Geçmişi Unutanların coğrafyasını başkaları çizer” diyerek sözlerini tamamladı.

 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net