Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

Erzurum'da Nene Hatun'u ER-VAK dışında kimse hatırlamadı

Erzurumajans-Erzurum'un Milli kadın kahramanı Nene Hatun'u ölümünün 59 yıl dönümünde kimse hatırlamadı. Her siyasinin hameset nutuğuna, "Nene Hatun'un torunları...." diye başladığı Erzurum'da, bir tek Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, 22 Mayıs'a dikkat çekerek yaptığı açıklama ile O Milli Kahramanımızı hatırladı, hatırlattı...

ERVAK Başkanı Güzel, Nene Hatun'un resmi törenlerle anılması için şehirdeki sivil toplum kuruluş temsilcileri ve devlet yetkililerine, "Nene Hatun'u unutmayalım ve unutturmayalım. Nene Hatun'u unutmak tarihe ihanettir. Nene Hatun'u yeni nesillere tanıtmak için resmi anma programları düzenlenmeli" çağrısında bulundu.

"ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜN VE BAĞIMSIZLIĞIMIZIN İFADESİ"

ERVAK Başkanı Erdal Güzel, "Erzurum'un milli kahramanı Nene Hatun'un anılması, hatırlanması gelecek nesillere tanılması gerekiyor. Çünkü kültür kodlarımızın içinde bu tür kahramanlık, tarihi şahsiyetler toplumsal teminatımız, güvencemizdir. Özgürlüge, bağımsızlığa olan hayalimizin, özlemimizin ifadesidir Nene Hatun. Bu milli kahramanlar ölüm yıl dönümlerinde hatırlanmalı, gelecek nesillere aktarılması elzemdir. Erzurum'da Nene Hatun'un hatırlanmasında maalesef bir vurdum duymazlık söz konusu. Nene Hatun'un Mahallebaşındaki yaşadığı evin önündeki büstü bakımsızılğa terk edilmişti. Yine Nene Hatun'un başka bir şahsa satılmış olan evi müze haline getirilmeli. İçinde Milli kahramanımız Nene Hatun'a ait eşyalar sergilenmeli. Şehirdeki atalet ortadan kaldırılmalı. Nene Hatun'un resmi proğramlarla yad edilip, hatırasınının yaşatılmasını istiyoruz. En azından ebediyete intikal etmiş bütün aziz kahramanlarımızın ve Nene Hatun'un ruhuna bir fatiha okunmalı" diye konuştu.

 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net