Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

23.SULTAN SEKİSİ 23 TEMMUZ’DA “SAĞLIK TURİZMİ” KONUSU İLE TOPLANACAK

(OLMAYA DEVLET CİHANDA BİR NEFES SIHHAT GİBİ)



Erzurum Kalkınma Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan  Sultan Sekisi Toplantıları’nın 23’üncüsü  “Sağlık Turizmi” konusuyla 23 temmuz Cumartesi günü yapılacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Er-Vak başkanı Erdal Güzel, geleneksel olarak her yıl tertip etmiş oldukları ve ahilik geleneği izlerini taşıyan Sultan Sekisi toplantılarında Erzurum’u ve bölgeyi ilgilendiren önemli bir konuyu ele alıp işlediklerini,konuyla ilgili kamu oyunu ve yetkilileri bilgilendirdiklerini,yol haritaları çizdiklerini ve farkındalık oluşturduklarını ifade ederek, şimdiye kadar yapmış oldukları toplantılarda hedeflerine tam ulaştıklarını ve bu toplantılar sayesinde Erzurum’a ve bölgeye ciddi katkıda bulunduklarını ifade etti.

DAP Projesi’yle bu toplantıların startını verdiklerini hatırlatan Güzel , Sultan Sekisi Toplantılarıyla Sarıkamış Harekatının ülkeye tanıtıldığını,Ovit geçidinin gündeme getirildiğini ve tabyaların gün yüzüne çıkarıldığının altını çizdi.

Güzel.yine bu toplantılarda, Organik Tarım,İpek Yolunda Demiryolu,Bölgesel Kalkınmada Tohumculuk,Kış Turizmi, 2011 Üniversiteler Arası Kış Oyunları,Sınır Kapılarında Dış Ticaret,Enerji ve Savunma Sanayi,Erzurum Bölgesi Uygun Yatırım Alanları,Erzurum ili Kalkınma Raporu,Çoruh Vadisinin Coğrafi ve Kültürel Zenginlikleri,Oltu Şura Hükümeti,Yanık Dere Şehitleri,Erçimsan gibi konuları işlediklerini ve bu konularda istenilen amaca ulaştıklarını söyledi.  

Bu yılki konularının “Sağlık Turizmi” olduğuna vurgu yapan Güzel,Erzurum’un çok uzun yıllardan beri bölgenin merkezi konumunda olduğunu, sağlık konusunda bölgeye hizmet verdiğini, bundan sonrada bu potansiyeli ülke  sınırları dışına taşımak gerektiğini hatırlatarak 23 Sultan Sekisi Toplantısında bu konuların masaya yatırılacağını sözlerine ekledi.

Dünyada 60 milyon kişinin sağlık turizmi kapsamında hareket ettiğini ve bu yolda 90-100 milyar dolar para harcandığını,normal bir turistin gittiği yerde 700-800 dolar para bırakırken, sağlık turizmi için gelenlerin 3-5 bin dolar harcadıklarını belirten Güzel ,Erzurum’un bu pastadan pay alacağı avantajlarının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekerek şehir olarak bu konu üzerinde ortak hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.
 Erzurum Kalkınma Vakfı ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile 23 temmuz cumartesi günü saat 14 00 de ETSO konferans salonunda gerçekleştirilecek olan toplantıda “Sağlık Turizmi” konusu  panel şeklinde tartışılacak.

Toplantı, panel sonrası Aziziye Termal Tesisleri’nin gezilmesiyle sonlanacak.
Er-Vak ve KUDAKA  Kalkınma Kurul Bşk Güzel,Prof Dr.Durkaya Ören’in yönetici olduğu ve Prof.Dr. Fazlı Erdoğan,Doç.Dr.Kadir Koşan,Aziziye Belediye Bşk.Muhammed Cevdet Orhan  ve Uzm.Murat Işık’ın panelist olarak katılacakları Sultan Sekisi Toplantısı’na şehir içinde ve şehir dışında yaşayan tüm Erzurumluları davet etti.







 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net