Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

MİLLİ MÜCADELE’NİN VE ERZURUM KONGRESİ’NİN 100. YILI ETKİNLİKLERİ

24 Temmuz’da, “Atatürk Resimleri Albümü Sergisi ile Basın Bayramı” ve “Milli Mücadele’nin 100. Yılı Basın Bildirisi” yayınlanacaktır. 25 Temmuz’da “Kurtuluş Mücadelesine Giden Yolda Erzurum Kongresi’nin Önemi” konulu makale yarışmasının ödül töreni yapılacak, bando ve mehteran birliğinin sunacakları konser ile etkinlikler devam edecektir.


26-27 Temmuz tarihlerinde “Asım’ın Nesli ve Kendini Anlatan Şehir” isimli tiyatrolar gösterimde olacak, 28 Temmuz’da 100. Yıl anısına bir “Halk Koşusu” gerçekleştirilecektir. 07 Ağustos’ta “Erzurumlu Şahsiyetler Biyografi Sergisi”, “Halk Oyunları” gösterisi, Erzurum Kongresi kararlarının açıklanmasının temsilî canlandırılmasıyla program sona erecektir. Bu süreçte Uzundere’de 100.,Yıl anısına “Doğadaki İnsan” konulu bir etkinlik daha yapılacak, Erzurum Kalkınma Vakfı tarafından Erzurum Kongresi’nin 100. Yıl anısına hazırlatılan bir kitap ücretsiz olarak dağıtılacak ve Albayrak Gazetesi’nin 18 Ağustos 1919 tarihli sayısı bastırılacaktır. Bu bağlamda DAGC tarafından “Cumhuriyeti Kuran Şehir” isimli kitap hazırlanacak ve Atatürk’ü, Sivas’a götüren araç Erzurum da sergilenecektir. Görüldüğü gibi Milli Mücadele’nin ve Erzurum Kongresi’nin 100. Yıl anısına Erzurum Valiliği’nin öncülüğünde yapılan etkinlikler son derece tatminkâr ve özverili bir şekilde hazırlanmıştır.

Önemli olan bu etkinliklere halkın katılımı , destek vermesi, heyecan duyması ve konuyu sahiplenmesidir.



Eldeki imkânlar nispetinde yapılan bu faaliyetlerin ötesinde daha fazla yapılması gereken etkinlikler akla gelebilir. Lakin bu konuda arzu edilen hedefe varmak, şehir halkının konuyu sahiplenmesi ve her kurumun fedakârlık göstermesi ile mümkün olabilir.



Bu tür organizasyonlarda ister istemez bir takım aksaklıkların ve eksikliklerin olması muhtemeldir. Önemli olan resmin tümüne bakabilmek ve bu konuda sorumluluk duymaktır.

Milli Mücadele’nin ve Kongre’nin 100. Yılında bize hür bir ülke bırakan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor,100. Yıl etkinliklerinde   büyük gayretleri  olan sayın. valimiz Okay Memiş başta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e, emeği geçen kurum yetkililerine, STK’lara, programlara her konuda destek verenlere, şehrim adına  şükranlarımı sunuyorum. Erdal Güzel /16 Temmuz 2019 /Erzurum




 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net