Menu


Hava Durumu



   Ana Sayfa

ER-VAK’TAN ERZURUMLU NAFİZ BEY APARTMANININ MÜZEYE ÇEVRİLMESİNE TEŞEKKÜR

Er-Vak Başkanı Erdal Güzel ,Milli Mücadelenin fedakâr şahsiyetlerinden Erzurumlu Nafiz Kotan’ın Ankara’da yapmış olduğu apartmanın müzeye çevrilmesinin geç kalınmış bir vefa göstergesi olduğunu belirtip, yine de gösterilen bu hassasiyetin Erzurumluları ziyadesiyle memnun ettiğini ifade etti.

Güzel, Erzurum Kalkınma Vakfı olarak 2005 yılından beri Nafiz Kotan isminin yaşatılması ve hatırlanması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlatıp, ülke genelinde ciddi bir farkındalık oluşturmalarına rağmen arzu edilen bir noktaya ulaşamadıklarının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

İstiklâl Savaşı sırasında Mustafa Kemal’e “TÜM SERVETİM MİLLİ MÜCADELENİN EMRİNDEDİR PAŞAM. VATAN KURTULURSA HEPİMİZ KURTULACAĞIZ. FAKAT ALLAH GÖSTERMESİN, BU MUKADDES TOPRAKLARI KAYBEDERSEK BENİM SERVETİMİN NE KIYMETİ KALIR” diyerek orduya dört tayyare alıp, iki tayyare parası bağış yapan  Nafiz Bey’in  vefat ettiği Erzurum’da mezarının dahi olmamasının büyük bir vefasızlık olduğunun altını çizen Güzel, Erzurum Hava Limanı isminin “Erzurum Nafiz Bey Hava Limanı” olarak değiştirilmesi isteklerini  bu vesile ile tekrarlayarak, Nafiz Bey’in Ankara’da yaptığı ilk asansörlü ve kaloriferli apartmanın müzeye çevrilmesini  ilk adım olarak yorumladıklarını belirtti. Güzel, Er-Vak ‘ın, Nafiz Bey konusundaki taleplerinin takipçisi olacaklarını ifade edip Nafiz Bey Apartmanı’nın müzeye çevrilmesini düşünen vE gerçekleştiren ilgili birimlere Erzurumlular olarak şükranlarını sundu.



 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net