Menu


Hava Durumu



   İnternette Er-Vak

Çam dibinden, danışmanlığa...

Devlet Demiryolları’nın (TCDD) “Raillife” adlı dergisinin Şubat sayısında yazdığı makalede yer alan “Yeşilçam’da artist olma heveslisi Erzurum kızları, trenle İstanbul’a kaçarlar, çam dibine yatırıldıktan sonra dönerler” ifadeleri nedeniyle görevden alınan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın basın danışmanı Mehmet Aycı, skandal yazının unutulmasıyla birlikte TCDD’ye basın ve halkla ilişkiler sorumlusu olarak atandı.
19.10.2011 / 15:48

Devlet Demiryolları’nın (TCDD) “Raillife” adlı dergisinin Şubat sayısında yazdığı makalede yer alan “Yeşilçam’da artist olma heveslisi Erzurum kızları, trenle İstanbul’a kaçarlar, çam dibine yatırıldıktan sonra dönerler” ifadeleri nedeniyle görevden alınan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın basın danışmanı Mehmet Aycı, skandal yazının unutulmasıyla birlikte TCDD’ye basın ve halkla ilişkiler sorumlusu olarak atandı. Bakan Yıldırım’ın en güvendiği isimlerden biri olan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın yaptığı atama, Erzurum’da tepkilere neden oldu. Kamuoyu, Aycı’nın bu görevden de alınmasını talep ediyor.


Bakan Yıldırım

özrünü unuttu mu?


BASIN Danışmanı Mehmet Aycı’nın Erzurum kadınına yönelik iftira dolu sözlerinin ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzurumlu kadınlar hakkında söylediği sözler nedeniyle büyük tepki çeken Basın Danışmanı Mehmet Aycı'yı görevden aldığını çıktığı canlı yayınlarda açıklamıştı. Olayın yaşandığı günlerde bir toplantıya katılmak için gittiği İstanbul’da haber televizyonlarının canlı yayınlarına katılan Bakan Yıldırım, "Böyle bir söz için Erzurumlulardan ve kahraman kadınlarımızdan özür diliyorum. Ayrıca böyle bir kişiyi kadromda bulundurduğum için ayrıca üzgünüm. Kendisini görevden aldım" demişti. Bakan Yıldırım’ın bu sözlerine rağmen, Aycı’nın Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı TCDD’ye yine basın danışmanı olarak atanması, kafaları karışmasına neden oldu.
Güzel: Binali Bey, bu hatadan geri dönmeli
ERZURUM Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, Mehmet Aycı’nın TCDD’ye basın danışmanı olarak atanmasına tepki gösterdi. “Bu şahsın göreve getirilmesi, biz Erzurumlular’ı tekrar müteessir etmiştir” diyen Güzel, “Bizim kültürümüze yakınlığıyla tanıdığımız Bakan Yıldırım’dan bu konuyu tekrar düşünmesini talep ediyoruz. Hiç kimsenin Erzurum’u hafife almaya hakkı yoktur” dedi.

AYCI hakkında açtıkları davanın devam ettiğini hatırlatan Güzel, “Özür dilenecek bir olay olmuşsa, demek ki bunun altında özürü gerektiren bir durum oluşmuştur. Bu özürü işleyen şahsın alınıp, tekrar göreve iade edilmesi, şahsın taltif edildiği manasına gelmektedir. Bu yaklaşım, biz Erzurumlular’ı incitmiştir. Gönül adamı olarak bildiğimiz kabinenin en çalışkan bakanlarından Sayın Binali Yıldırım Bey’in bu hatadan derhal dönmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Çomaklı: Güvendiğimiz dağlara kar yağdı...
GİRİŞİMCİ Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, skandal atamayı, “Güvendiğimiz dağlara kar yağdı” sözleriyle değerlendirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, Erzurum kadınından özür dilediğini hatırlatan Çomaklı, “Biz, Sayın Bakan’ın özrünün arkasında olduğuna inanıyoruz. Ancak Erzurum kadınına değil, tüm anadolu kadınının iffeti ile oynayan bu beyefendinin yeniden atanmasının da anlamış değiliz. AK Parti’ye Erzurum’da verilen yüzde 70 oyun mükafatı bu mu? Erzurum milletvekillerini de bu konuda göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net