Menu


Hava Durumu



   İnternette Er-Vak

Erzurumlu kadınlar günlerini kutladı

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Erzurum'da bulunan kadın sivil toplum kuruluşları ortak bir tören düzenledi. Programda, bu günün; kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi yaşama ve çalışma koşullarını iyileştirme için verdikleri mücadelenin bir simgesi olduğu ifade edildi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ERVAK, Türk Kadınlar Birliği, Girişimci Kadınlar Derneği, AK Parti, MHP ve CHP kadın kolları temsilcileri Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Törene, TBMM İdare Amiri ve Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak ile MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nizamettin Zengin ile AK Parti, MHP ve CHP'li merkez ilçe belediye başkan adayları da katıldı. Burada bir açıklama yapan kadın sivil toplum temsilcileri, kadınların günlük ve aile içinde yaşadığı zorluklara dikkat çekti.
Türk ulusunun, kadınların, toplumun saygın ve vazgeçilmez bir üyesi olmasını Batılı ülkelerden çok önce kabullendiğine dikkat çeken konuşmacılar, Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara seçme ve seçilme hakkını kazandırarak dünyaya bu konuda öncülük ettiğini ifade ettiler.

Kadınların, birçok alanda görev aldıklarına işaret edilerek üstlendikleri ağır misyonu, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan yerine getirdiği vurgulanarak, modern ve çağdaş Türkiye'nin gelişmesinde söz sahibi oloduğu kaydedildi. Bu nedenle kadınların sahip oldukları hakların en iyi şekilde kullanılması gerektiği ifade edildi.
(CİHAN)

 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net