Menu


Hava Durumu



   İnternette Er-Vak

SIHHAT MÜDÜRÜ DOKTOR ŞERİF SOYLU ERZURUM’DA ANILDI

Erzurum’un Zor Yıllarının Sağlık Müdürü Doktor Şerif Soylu Anıldı
Osmanlı Devleti’nin yıkılma ve Cumhuriyet’in kurulma yıllarında Erzurum`da 33 yıl hizmet eden Sıhhat Müdürü Dr. Şerif Yusuf Soylu, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) tarafından düzenlenen programla anıldı.
Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Küçükuğurlu, Soylu`nun hayatı ve yazdığı, kendisinin de yayına hazırladığı, “Erzurum Vilayeti Sıhhi ve İçtimai Coğrafyası" adlı kitabı hakkında bir konuşma yaptı.

ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Dr. Şerif Soylu’nun örnek bir hekim ve şahsiyet olduğunu, herkesin onun insanlığa adanmış soylu ve şerefli yaşam öyküsünü öğrenmesi ve hizmetlerini bilmesi gerektiğini söylediler.

Rektör Koçak ise, Üniversite olarak Erzurum`un yetiştirdiği şahsiyetleri tanıtmaya devam edeceklerini hatırlattı. Kasım ayında Erzurumlu İbrahim Hakkı ile ilgili bir geniş katılımlı sempozyum düzenlediklerini ifade eden Koçak, bu çabalarının devam edeceklerini, 2012 yılında ise yine Erzurum’un yetiştirdiği değerli bir şahsiyet olan Erzurumlu Muhammed Lütfi’yi tanıtan bir program yapacaklarını bildirdi. Koçak, "Bu programlarda tanıtmaya çalıştığımız insanların bize hiçbir şekilde ihtiyaçları yok. Bizim onların bilgilerine ve örnek yaşamlarını öğrenmeye ihtiyacımız var" diye konuştu.

Doç. Dr. Murat Küçükuğurlu yaptığı sunumda, Dr. Şerif Soylu`nun hayatından kesitler sundu. Anma programına, Şerif Soylu`nun torunları ve sağlık çalışanlarının yanı sıra akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıdan sonra Rektör Koçak, Erdal Güzel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler Soylu’nun yakınlarına ve konuşmacı Küçükuğurlu’ya hediye vererek, teşekkür ettiler.







 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net