Menu


Hava Durumu



   Haftalık Yazılar

Eriyen Nüfusumuz

   2008 yılı itibarıyla Erzurum'la ilgili bazı istatistikî bilgiler açıklanınca, bildiğimiz gerçekler, resmi kanallar tarafından bir kez daha teyit edilmiş oldu. Son verilere göre; ilimizde nüfus artış hızının eksi 29'a gerilediği, nüfus yoğunluğunun az.. ... Devamı.


Yerel Seçimlere Doğru

 2009 Mart yerel seçimlerinden dolayı, ülke sathında ve şehrimizde, siyasetin çarkı bütün hızıyla dönmekte. Partilerin adaylarını yavaş yavaş açıklamaları üzerine, yarış heyecanı da gün geçtikçe artmakta, kısaca siyasetin nabzı yükselmekte. Listeler.. ... Devamı.


Övüncümüz Kırca Albay

    Antalya'nın Serik ilçesindeki kırsal alanda , teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanmış ,belden aşağısı tutmaz hale gelmiş , tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştu.        Ömrü ;  askeri eğitim alanları.. ... Devamı.


Ergenekon’un Teyo’su

 Erzurumlu olup da rahmetli Teyo Pehlivan'ı bilmeyen ve onun pembe yalanlarını duymayan kimse yok gibidir. Teyo; bazen devlet başkanları ile görüşür, bazen Atlantik ötesi gider, attığı taşlarla düşman uçaklarını düşürür,  gölün dibine batmış tankları.. ... Devamı.


Veremle Savaşta Bir Kahraman, Prof.Dr. Karasu Hoca

    Her yıl ocak ayının ikinci haftası ''veremle savaş haftası'' olarak kabul edilmiş olup, bu hafta içerisinde ülkemizde çeşitli etkinlikler düzenlenir, bilgilendirme ve eğitim çalışmalarıyla verem hastalığının önemi kamu  oyuna duyurulur... ... Devamı.


Dağılma Sürecindeki Erzurumspor

    Erzurumspor'la ilgili karamsar haberler, gün geçmiyor ki yerli basında yer almasın. Kayyuma gitti, dağıldı dağılacak derken, en son gelinen nokta, Erzurumspor'un dağılma sürecine girdiği yönünde. Medyaya yansıyan haberler ve görüntüler.. ... Devamı.


Vatandaş Nazım

    1980 öncesi gençliğin, tartışmasız iki önemli şairi vardı. Solda Nazım Hikmet, sağda Necip Fazıl… Taraftarlar, bu şairlerin kendi ideolojilerini yansıtan tılsımlı şiirlerden hayat bularak enerji toplarlar, kuracakları dünya düzen.. ... Devamı.


Camii Avlusuna Taşınan Erzurumspor

    Osmanlı'nın şehrimize kazandırdığı tarihi eserlerin başında, şüphesiz Lalapaşa Camii gelmektedir. On altıncı yüzyılda ibadete açılan bu güzide camimiz, kim bilir; o günden bu güne, bildiğimiz veya bilmediğimiz ne kadar olaya tanık olmuştur?.. ... Devamı.


Acımız Kerbela

    İnsanları; doğruya, güzele, barışa, sevgiye, adalete yöneltmek için gönderilen Peygamberlerin, çile ve ıstırap dolu yaşam öykülerini, tarih bizlere söylemektedir. Peygamberler silsilesinin en son halkası olarak "Çöle inen nur" diye ifade.. ... Devamı.


ABD – İsrail İttifakı ve Gerçeklerimiz

    Sn. Başbakan'ımız, Suudi Arabistan'daki barış görüşmelerini tamamlayıp ülkeye dönmeden, İsrail Gazze'ye kara harekatını başlattı. Herkes, günlerce süren bombalamanın ardından, İsrail'in ateş kes yapacağını umarken, İsrail tankları ve piyadel.. ... Devamı.


 


Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK)
Adres : Cumhuriyet Caddesi Kızılay İş Merkezi Kat 3 / 2 YAKUTİYE ERZURUM Telefon : (0442) 233 38 20
Tasarım : www.e-erzurum.net